Schedule

Venue: National Incubation Center, Islamabad

The schedule for the event has been planned as follows:

Day 1 (15th December,2017)

Date & Time

Duration

Events

9:00 AM
15 min
Opening Presentation
9:15 AM
30 min
Special Guest Speech
9:45 AM
15 min
Introduction of Sponsors
10:00 AM
30 min
Sponsors’ Talk – IBM
10:30 AM
30 min
Sponsor’s Talk – 2
11:00 AM
30 min
Game Impact Jam Start
All Day
Game Impact Jam
11:30 AM
30 min
Tea Break & Networking
1:00 PM
60 min
Lunch & Jumma break
2:00 PM
1 hr 30 min
Workshop
“Game Design Workshop”
by Sadia Bashir
5:00 PM
30 min
Tea Break & Networking
5:30 PM
60 min
Panel Session
“Making Games Collaboratively”
by Cyberjack
6:30 PM
 –
Site Close

 

Day 2 (16th December,2017)

Date & Time

Duration

Events

 9:00 AM
15 min
 Opening presentation
 –
 –
 Game Impact Jam Continues
 –
 All Day
 Game Impact Jam
 9:15 AM
 45 min
 Talk
“(TBA)”
 by Ken Levine
 10:00 AM
 45 min
 Talk
Bringing Cozmo to Life: Designing a Robot with Character
 by Amy Claussen
 10:45 AM
 30 min
 Tea Break & Networking
 11:15 AM
 45 min
Talk
MR as the Next Computing Platform
by Dioselin Gonzalez
 12:00 PM
 45 min
Talk
Games for Education
by Muhammad Muddassir Malik
 1:00 PM
 60 min
Lunch & Networking
 2:00 PM
 2 hr
Workshop
Once Upon a Time: The Importance of Story and Characters in Game Design
by Khaya Ahmed
 4:00 PM
 30 min
Tea Break & Networking
 4:30 PM
 1 hr 30 min
Workshop
“Game Design Workshop (Continued)”
by Sadia Bashir
 6:00 PM
 –
 Site Close

 

Day 3 (17th December,2017)

Date & Time

Duration

Events

9:00 AM
30 min
Opening presentation
9:30 AM
60 min
 Talk
Maximizing Locales and Managing Mobs: Strategies for Game Culturalization
by Kate Edwards
10:30 AM
45 min
 Talk
Serious Games in VR
by Emre Deniz
11:15 AM
30 min
 Tea Break & Networking
11:45 AM
45 min
Talk
A love for ladders: Spatial design to improve your (VR) game design
by Jennifer Scheurle
12:30 PM
45 min
 Talk
Community Development: Best Practices for Online & IRL
by Tara J. Braniggan
1:15 PM
60 min
 Lunch break & Networking
2:15 PM
45 min
 Talk
Games From the Heart
by Brie Code
3:00 PM
45 min
 Talk
Running a Mobile Gaming Studio in Pakistan: Challenges & Opportunities
by Nabeel Nawaz
3:45 PM
15 min
 Small Break
4:00 PM
60 min
 Tech Bootcamp
Building Secure Apps
by Ahsan Ullah
5:00 PM
30 min
 Tea Break & Networking
5:30 PM
60 min
 Talk
How Neuroscience and UX Can Impact Game Design
by Celia Hodent
6:30 PM
15 min
 Concluding Presentation
 –
 –
 Networking and Socializing
7:00 PM
 –
 Site Close

Note: This table follows Pakistan time zone. (UTC + 5)